Stookwijze

Stookwijze

De manier van hout stoken van een Wilmont houtkachel onderscheidt zich in enkele opzichten van die van een conventionele houtkachel.

woodstove

GEBRUIK VAN DE HOOFDDEUR

De hoofddeur van een Wilmont kachel gebruikt u alleen voor het aanmaken en reinigen van de kachel. Dit is de ronde deur naar de hoofdverbrandingskamer. Zodra de kachel brandt, sluit u de deur en blijft de deur ook gesloten.

Uniek

HAARDVUUR POKEN

Omdat de deur van de kachel gesloten blijft tijdens het branden, kunt u het houtvuur niet op traditionele manier poken. Dit is ook niet nodig, het vuur regelt zichzelf.

GEBRUIK VAN HET HOUT

Het hout dat u gebruikt in de Wilmont houtkachel is hetzelfde als in een conventionele houtkachel. Zoals bij andere kachels moet het hout niet te nat zijn. Het vochtgehalte dient tussen de 12 en maximaal 20 procent te liggen.

Evenals bij een conventionele kachel branden zware houtsoorten langer dan lichte houtsoorten. Licht hout zoals wilg of berk zal sneller opbranden maar door de automatsche aanvoer bevindt zich toch steeds een juiste hoeveelheid brandstof in de verbrandingskamer voor een mooi constant vuur.

De houtblokken mogen ook gerust wat langer zijn dan normaal, als het maar in de kokers past.

Wilmont BIVAK

Terraskachel

Wilmont woodstove

 Houtkachel

Nieuwsgierig geworden?

Offerte aanvragen

    Neem contact op

    Bent u geïnteresseerd? Neem gerust contact op:

    ×