Over wilmont

Een bijzondere geschiedenis

De Wilmont houtkachel kent een bijzondere geschiedenis. In 2004 koopt machinebouwer Martijn van Rossum een oude, vervallen boerderij in het Duitse Goch. Met weinig geld, maar met een hoop goede zin, begint hij aan het opknappen van het woonhuis.

Maar eerst maakt hij een naastgelegen schuur tijdelijk bewoonbaar. Als warmtebron tikt hij een antiek houtkacheltje op de kop. Die werkt prima, maar hij moet hem wel ieder half uur bijvullen.

Dat houdt hem naar zijn zin te vaak en te veel van zijn werk af. Hij begint na te denken over een kachel die veel langer zelfstandig kan branden. Hij bouwt meerdere prototypen. Iedere keer overwint hij technische problemen en steeds worden de kachels beter en schoner. Tien jaar na het eerste voorzichtige ontwerp brengt Martijn van Rossum de eerste handgemaakte Wilmont houtkachel op de markt.

ONZE WERKWIJZE

Wilmont kachels worden door onszelf (Martijn, Jos, Patrick en Frans) in beperkte aantallen met de hand gebouwd.
Wij willen de productie niet uit handen geven omdat bij een technisch hoogstaande kachel de kwaliteit van elk onderdeel en van de eindmontage goed moet zijn om zeker te kunnen zijn van een probleemloze werking.

De vele uren handwerk zorgen voor een hoge kostprijs waardoor wij, willen we de verkoopprijs niet te ver uit de hand laten lopen, niet met dealers kunnen werken.
Wij verkopen dus rechtstreeks.

De Bivak kan via deze site besteld worden, voor de BF9 graag bellen of mailen. U komt dan in contact met Marije of Martijn en wij helpen u graag verder.

Het Team

Martijn

Martijn

Jos

Jos

Marije

Marije

De BF9 houtkachel

Een uniek, industrieel ontwerp. Uitstekend rendement. Zeer schone verbranding en heel veel gebruiksgemak: tot 8 uur branden zonder bijvullen.
Wij zijn trots op deze bijzondere kachel, die met geen enkele andere houtkachel valt te vergelijken.

U kunt een Wilmont houtkachel urenlang met rust laten, terwijl u geniet van de aangename warmte, het boeiende vlammenspel en niet te vergeten van de kachel zelf. Pas na 4 tot 8 uur hoeft u de Wilmont bij te vullen. De kachel zal gedurende deze tijd gelijkmatig zijn warmte afgeven.

Bekijk ook de Bivak – Terraskachel

De Wilmont BIVAK is een sfeervolle, houtgestookte terraskachel met een prachtig uniek vlammenbeeld en een heerlijke stralingswarmte.
De kachel is van hoge kwaliteit, uitgevoerd in RVS dus de kachel roest niet en geeft geen roestvlekken op het terras.

Door het innovatieve verbrandingssysteem is de verbranding nagenoeg volledig, de rookgassen zijn schoon en doorzichtig en stinken niet. U kunt dus gezellig een vuur laten branden op uw terras zonder u zelf en uw buren in de rook te zetten.

Offerte aanvragen

    Neem contact op

    Bent u geïnteresseerd? Neem gerust contact op:

    ×